Marussian tekninenjohtaja Pat Symonds uskoo F1-tallien olevan ainoastaan suurimpia lukuunottamatta vaikeuksissa rahoituksen löytämisessä.

– Formula ykkösissä on todella kovaa tällä hetkellä. Tosiasia on, että neljän kärkitallin takana kaikilla on jotain taloushuolia, Symonds sanoo Sky Sportsille.

– Ja itse asiassa jopa kärkinelikossa on Mercedes, jolla ei ole rahoitushuolia, mutta varmaankin muunlaisia huolia: nimittäin pelko, että heille käy kuten Hondalle tai Toyotalle [jotka vedettiin pois sarjasta].

F1-sarjan pomo Bernie Ecclestone vahvisti aiemmin tällä viikolla, että ”uudet” tallit eivät tule enää saamaan taattua $10 miljoonan palkintoa kauden ajamisesta, vaan palkintorahaa on tiedossa ainoastaan kymmenelle kärkitallille valmistajien sarjassa.

Marussia-talli – joka pitää elintärkeää kymmenettä sijaa tällä hetkellä – on myös hiljattain menettänyt rahoituskonserni Lloydsin osakkaanaan. Noin 25% osuuden hankki autovalmistaja Marussia, jonka taloustilanne on heikko.

– Talli sai joitain maksuja formula ykkösten hallintoyhtiöltä, ei suuria summia, mutta ne olivat merkittävä osa budjettiamme, koska budjettimme on niin pieni. Kun rahaa vähennetään tällä tavalla, se todella sattuu, Symonds myöntää.

– [Mutta] pidän ihmisistä täällä. He haluavat ajaa kilpaa. [Tallipäällikkö] John Booth ja [pääjohtaja/urheilujohtaja] Graeme Lowdon erityisesti – he ovat samasta muotista kuin Frank Williams. He eivät anna tämän tallin kuolla. Me tulemme selviämään.