Kiinan GP on päättynyt Ferrarin Fernando Alonson voittoon. Hyvän startin saanut espanjalainen ajoi jatkuvasti nopeita kierroksia ja Ferrarin strategia toimi. Toisen ja kolmannen sijan ottivat Lotuksen Kimi Räikkönen ja Mercedeksen Lewis Hamilton.

Loput pistesijat menivät järjestyksessä Red Bullin Sebastian Vettelille, McLarenin Jenson Buttonille, Ferrarin Felipe Massalle, Toro Rosson Daniel Ricciardolle, Force Indian Paul di Restalle, Lotuksen Romain Grosjeanille sekä Sauberin Nico Hülkenbergille.

Williamsin Valtteri Bottas oli 13:s ja Pastor Maldonado 14:s.

Heikko startti Räkkösellä

Räikkönen sai heikon lähdön kisaan tippuen toisesta ruudusta neljänneksi Hamiltonin, Alonson ja Massan taakse.

Lotus-kuski joutuikin ajamaan suuren osan kisasta muiden autojen, erityisesti Hamiltonin takana, mikä lienee syöneen Lotuksen renkaita. Näin ollen kahden pysähdyksen taktiikka ei tullut lopulta kysymykseen, vaan suomalainen kävi varikkovisiitillä kolmesti.

Alonso puolestaan pääsi ajamaan paljolti puhtaassa ilmassa erityisesti noustuaan kärkeen kisan puolivälissä ohitettuaan eri taktiikalla ajaneen Vettelin. Espanjalainen ajoi tämän jälkeen kilpailukykyisiä kierroksia halliten tilannetta. Pysähdyksiä hän teki lopulta niin ikään kolme.

Kolmansien pysähdyksien yhteydessä ennen kierrosta 40 Räikkönen pääsi lopulta Hamiltonista ohi parin sekunnin marginaalilla. Tässä vaiheessa Räikkösen edessä Alonson lisäksi oli Vettel toisena ja Button kolmantena, mutta molemmilla oli yhä pysähdyksiä jäljellä.

Hamilton painosti Räikköstä seuraavilla kierroksilla, mutta Buttonin ohittaminen ja jättäminen hetkeksi Hamiltonin eteen antoi ratkaisevan muutaman kymmenyksen kaulan suomalaiselle. Tämän jälkeen Mercedes-kuljettajan muutaman kierroksen tuoreemmat renkaat olivat jo menettäneet kovimman teränsä.

Viimeisillä kierroksilla Räikkönen piti raon jatkuvasti sekunnin paikkeilla ja ajoi maaliin näin toisena.

Keskeyttäneet: Esteban Gutierrez, Adrian Sutil, Mark Webber, Nico Rosberg