13-kertainen osakilpailuvoittaja David Coulthard uskoo, että kauden ensimmäisten kolmen kisan tulosten jälkeen Romain Grosjeanille alkaa olla kiire nousta omalle tasolleen.

Kimi Räikkönen on tällä kaudella voittanut tallikaverinsa aika-ajoissa jokaisella kerralla selvällä marginaalilla ja pisteitä suomalainen on kerännyt yli nelinkertaisen määrän. Viimeisimmässä Kiinan GP:ssä kaksikko oli niin lauantaina kuin sunnuntainakin eri tasoilla.

Viime viikonlopun koitosta BBC:n kolumnissaan analysoiva Coulthard kirjoittaa:

– Yhden erinomaisimmista suorituksista esitti Kimi Räikkönen aika-ajoissa. Hänen toisen lähtöruutunsa oikeuttanut kierroksensa tuli kuin salamana kirkkaalta taivaalta, ja ilman sitä hän ei kenties olisi kyennyt saavuttamaan podiumia.

– Räikkönen on täysin jättänyt pimentoon tallikaverinsa Romain Grosjeanin tällä kaudella. Tätä vauhtia Grosjeanin on jälleen kolaroitava muistuttaakseen meitä siitä, että hän on ylipäätään radalla, skotti sutkautti.

”Siinä on ero Räikköseen ja Alonsoon”

Kisan voitti ylivoimaisesti Ferrarin Fernando Alonso. Räikkönen puolestaan piti rikkinäisellä autolla takanaan kolmanneksi ajaneen Mercedeksen Lewis Hamiltonin. Coulthard arvelee, että kärkikolmikon järjestykselle on syynä muutakin kuin vain autojen suorituskyky.

– Luulisin, että Hamiltonilla on yhä vaikeuksia ymmärtää autoaan kisoissa tai kenties sitä, että kuinka renkaat toimivat siinä.

– Hän roikkui mukana Malesiassa kuten Kiinassakin. Hän tekee tarpeeksi pysyäkseen mukana taistelussa, enkä usko, että kuluu kauan, ennen kuin hän ottaa ensimmäisen Mersu-voittonsa.

– Tällä hetkellä näyttää kuitenkin siltä, että hän ei pysty pitämään yllä hyökkäävää tyyliään kisoissa. Siinä on ero Räikköseen ja Alonsoon, jotka vaikuttavat pystyvän pitämään puolensa jopa joutuessaan säästämään renkaitaan.