Volkswagenilla oli jakautuneet tunnelmat perjantain jälkeen Meksikon MM-rallissa. Sebastien Ogierin osalta ensimmäiset 13 erikoiskoetta ovat sujuneet jälleen hienosti.

Ranskalaisella on nyt 33 sekunnin johto toisena olevaan Mads Östbergiin ja 42 sekunnin kaula kolmentena olevaan Mikko Hirvoseen.

– Olen tietenkin erittäin iloinen päivän tuloksista. Pätkät eivät olleet helppoja, oli paljon kiviä, irtonaista soraa ja huonosti pitoa. 30-kilometrinen El Chocolate oli erityisesti äärimmäisen vaativa. Oli siis sitäkin mukavampaa, että olimme ehtineet vetää silloin jo hieman eroa.

– Kaikki tallissa ovat ilahtuneita siitä, että Polo vaikuttaa nopealta myös soralla. On kuitenkin pidettävä mielessä, että on yhä valtavan pitkä matka ajettavana ja kovimmat etapit yhä edessämme.

Vähemmän iloinen oli Jari-Matti Latvala, jonka päivän urakka ehti kestää jokusen satametriä ennen keskeytystä EK3:lla.

– Lyhyin pätkä, jonka olen koskaan ajanut. Pölyä edellisestä autosta oli yhä ilmassa, joten näkyvyys ei ollut kovin upea. 300 metriä startin jälkeen ajaessamme oikealle kääntyvää mutkaa, tulimme melonin kokoiselle kivelle, joka oli sijoittuneena keskelle ajolinjaa.

– Koska ei ollut mahdollista välttää sitä siinä nopeudessa, yritin saada sen osumaan etupyörien väliin. Osuma ei ollut kovin kova, mutta kivi vahingoitti jousitusta oikeanpuoleisessa pyörässä.

Rallin kokonaistilanne (EK13/23):

1. S. OGIER 0.0
2. M. OSTBERG +33.0
3. M. HIRVONEN +42.0
4. T. NEUVILLE +1:07.1
5. D. SORDO +2:40.1
6. N. AL-ATTIYAH +3:24.1
7. K. BLOCK +4:46.5
8. B. GUERRA +6:03.4
9. M. PROKOP +6:25.4
10. C. ATKINSON +7:15.1