Poliisit poikkeuksellisen korkeasta rikollisuusasteestaan tunnetussa Detroitin kaupungissa Yhdysvalloissa ovat joutuneet tiistaina takaa-ajotilanteeseen noin 12 euron hintaisen maksamattoman kana-aterian vuoksi.

35-vuotias Marlon Cortez Stanfield vieraili paikallisessa pikaruokaravintolassa ja häipyi paikalta maksamatta laskuaan. Ravintolan työntekijä ilmoitti rikoksen poliisille, ja tekijän auto pysäytettiinkin myöhemmin kantakaupungin reuna-alueella.

Miehelle annettiin mahdollisuus palata ravintolaan ja maksaa lasku, mutta sen sijaan hän ”huusi törkeyksiä” poliisille ja kaahasi pois. Lainvalvojat lähtivät hänen peräänsä, mutta keskeyttivät pian takaa-ajon rikoksen vähäpätöisyyden vuoksi.

Tuntien seksuaalirikoksista ja varkauksista jo aiemmin tuomitun Stanfieldin henkilöllisyyden, poliisit ajoivat hänen kotinsa edustalle ja jäivät odottamaan häntä. Saavuttuaan paikalle, mies yritti paeta sisään taloonsa, mutta tuli pidätetyksi.

Stanfield joutuu nyt tempustaan keskiviikkona oikeuden eteen. Häntä syytetään paitsi maksamattomasta laskusta, myös poliisin pakenemisesta.

Lähde: Detroit Free Press, The Detroit News