Red Bull -pomo ällistyi – Räikkönen kellotti nopeimman kierroksen ikivanhoilla renkailla

© Kuva: Getty Images

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner kuvailee Sebastian Vettelin kolmatta sijaa Australian GP:ssä ”erittäin hyväksi tulokseksi”.

Vettel aloitti paalulta ja ampaisi hyvään vauhtiin, mutta joutui lopulta taipumaan sekä voittaja Kimi Räikköselle että Ferrarin Fernando Alonsolle. Horner kertoo RB9-auton olleen vaikeuksissa renkaiden lämpötilojen pitämisessä oikealla alueella.

– Me emme olleet optimi-ikkunassa tänään renkaiden suhteen. Me olimme jostain syystä vähän hukassa säädöissä renkaiden osalta näissä olosuhteissa, Horner sanoi Sky Sportsin mukaan.

– Se tuli varsin selväksi alkaen kierrokselta neljä tai viisi. Seb sai hyvän lähdön ja rakensi johtoa toiveidemme mukaisesti. Mutta sitten kävi selväksi, että auto oli varsin kovakourainen renkaille. Kaiken kaikkiaan kolmas sija oli erittäin, erittäin hyvä tulos.

Toisin kuin muut kärkitallit, Lotus ajatti Räikköstä vain kahdella pysähdyksellä kolmen sijaan. Tallipäällikkö sanoi vastaavan olleen täysin poissuljettu vaihtoehto Red Bullille.

– Oli melkoisen selvää kisan puolivälin paikkeilla, että mitä he [Lotus] olivat tekemässä. Ja sitten vielä korostaakseen asiaa, hän [Räikkönen] kellotti kisan nopeimman kierroksen renkailla, jotka olivat paljon vanhemmat kuin mitkään sellaiset, joilla me olisimme voineet edes kuvitella ajavamme.

– Kimi sai taktiikan toimimaan, koska hänen autonsa säädöt olivat erittäin hellät renkaille.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.