Muuan Matthew Shaw on aiheuttanut kummastusta Suur-Manchesterin poliisilaitoksella sekä oikeussalissa viime vuoden lopussa sattuneen epätavallisen ”takaa-ajon” johdosta.

Poliisi spottasi 27-vuotiaan noin puoli kolmen aikaan aamuyöstä ajamassa Manchesterin kehätiellä kolmatta neljästä kaistasta. Poliisi lähti hänen peräänsä ohittaen hänet ja näyttäen takaikkunansa matriisinäytössä tekstiä ”käytä oikeaa kaistaa”. Mies ei reagoinut asiaan.

Kun temppu ei tepsinyt, lainvalvoja jättäytyi miehen taakse ja laittoi päälle hätävilkkunsa ja sireeninsä, mutta Shaw jatkoi ajamistaan poliisin sanojen mukaan ”tasaisella vauhdilla”.

Tätä seurasi viisiminuutinen episodi, jossa kolme uutta poliisiautoa lähti miehen perään. Vasta useita kilometrejä myöhemmin hän ajoi tien sivuun.

”Olin täysin väärässä, myönnän sen”

Shawn huolimattomuus johti oikeuskäsittelyyn, mutta tuomioistuimen puheenjohtaja Peter Naylor osoittautui varsinaiseksi Avuliaaksi Aatuksi:

– Miten kukaan voi olla huomaamatta niin monta valoa ja sireeniä tyhjällä moottoritiellä keskellä yötä on suoraan sanottuna käsittämätöntä. Ehkä teillä on aika käydä Specsaversilla, hra Shaw.

Shaw edusti oikeusistunnossa itseään ja pyysi anteeksi tuomioistuimelta.

– Olin juuri päässyt töistä ja olin täysin väärässä, myönnän sen. On häpeä olla täällä ja voin vain toivoa, että tällaista ei koskaan enää tapahdu uudestaan.

Mies tuomittiin maksamaan £75 sakkoja ja £35 oikeuskuluja, minkä lisäksi hän sai kolme virhepistettä ajokorttiinsa.

Lähde: Manchester Evening News