Meksikon rallin viimeiseen päivään lähdettään Sebastien Ogierin ylivoimaisessa johdossa. Kun rallia on jäljellä vielä kolme erikoiskoetta, Mikko Hirvonen on toisena ja nuori Thierry Neuville kolmantena.

Hirvonen nousi lauantaina kakkosijalle rallissa Mads Östbergin tekniikkamurheiden vuoksi EK14:llä. Norjalainen kertoi kärsineensä laturiviasta, joka esti häntä ajamasta seuraavaa pätkää.

– Se oli sääli Madsille, mutta tarkoittaa, että saimme sijan. Erot ovat aika isoja, joten päätavoitteeni on huolehtia, että ajan maaliin kakkosena, Hirvonen selvitti tilannettaan.

– Helppoa se ei tule olemaan, koska tien pinta on todella haastava. En ole huolissani, sillä olen tottunut tällaisten tilanteiden hallintaan. Meidän on vain pysyttävä täysin keskittyneinä.

EK18 koitui Hirvoselle ongelmalliseksi, sillä hän kärsi rengasrikon, joka nosti Neuvillen vain sekuntien päähän suomalaisesta.

Kyseisellä pätkällä myös Ogier menetti aikaa tiellä olleen suljetun portin vuoksi, joka hänen piti avata, mutta tuomaristo päätti hyvittää tapauksen vuoksi 40 sekuntia ranskalaisen ajasta. Kun hän vielä löi pohja-aikoja toisensa perään tauluun, lähdetään rallin viimeisille erikoiskokeille hänen yli kolmen ja puolen minuutin johdossa.

– Yksinkertaisesti täydellinen päivä, Ogier sanoi.

– Me itse asiassa hidastimme hieman, sillä ei ole mielekästä ottaa isoja riskejä. Minulla ei ole varaa menettää keskittymistäni.

Jari-Matti Latvala, jonka ralli meni pilalle jo EK3:lla, on keskittynyt testaamiseen.

Rallin kokonaistilanne (EK20/23):

1. S. OGIER
2. M. HIRVONEN +3:32.4
3. T. NEUVILLE +3:39.9
4. D. SORDO +5:25.2
5. N. AL-ATTIYAH +6:13.9
6. K. BLOCK +9:37.1
7. C. ATKINSON +10:03.8
8. B. GUERRA +10:40.9
9. M. PROKOP +12:02.3
10. E. NOVIKOV +16:21.9