Meksikon MM-ralli on päättynyt Volkswagenin Sebastien Ogierin ylivoimaiseen voittoon. Voitto ja maksimipisteet olivat jo toiset perättäiset ranskalaiselle, joka johtaa sarjaa nyt 31 pisteen erolla seuraavaan. Mikä ironista, sarjakakkosena on vain osan kaudesta ajava Sebastien Loeb.

– Täydellinen ei ole ollut ainoastaan tämä viikonloppu, vaan koko WRC-kausi tähän mennessä, Ogier kehui.

– Polon kanssa ei ole ollut yksinkertaisesti yhtään ongelmia – ja se on aikamoinen yllätys, kun muistetaan, että kerta oli ensimmäisemme Meksikossa.

Tallikaveri Jari-Matti Latvalan kilpailu päättyi keskellä ajolinjaa olleeseen kiveen jo perjantaina. Lopulta tuliaisina rallista oli yksi piste Power Stagelta. Positiivistakin suomalainen suorituksessaan kuitenkin näki.

– Totun jatkuvasti paremmin Poloon. Myös itsevarmuuteni paranee kilometri kilometriltä, sanoi keskeytyksensä jälkeen testaamiseen rallissa keskittynyt Latvala.

Hirvosella vain yksi tehtävä

Citroënin Mikko Hirvonen sijoittui rallissa toiseksi ja vaikka voitto jäi lopulta minuuttien päähän, oli hän tyytyväinen suoritukseensa. Power Stagen pisteetön neljäs tila oli kuitenkin pieni pettymys.

– Meillä oli oikeastaan vain yksi tehtävä tänään ja se oli pitää toinen tila, joten olen iloinen, että onnistuimme siinä, Hirvonen kertoi.

– En vetänyt ihan kaasu pohja Guanajuatitoa [EK21], koska halusin säästää renkaita Power Stagelle. Mutta olin sitten hieman liian varovainen ensimmäisellä sektorilla, enkä päässyt kärkikolmikkoon.

– Kaikesta huolimatta olen iloinen ensimmäisestä palkintokorokkeesta tällä kaudella. Se on hyvä tulos, joka on paljolti tasaisuuteni ansiota. Toisaalta näyttää myös siltä, että meillä on paljon työtä tehtävänä.

Kolmannen sijan rallissa otti Belgian lupaava nuori Thierry Neuville, jolle podium oli nyt uran ensimmäinen.

Meksikon rallin lopputulokset:

1. S. OGIER
2. M. HIRVONEN +3:28.9
3. T. NEUVILLE +4:23.8
4. D. SORDO +6:06.7
5. N. AL-ATTIYAH +8:34.5
6. C. ATKINSON +11:28.0
7. K. BLOCK +11:48.3
8. B. GUERRA +12:49.8
9. M. PROKOP +14:29.0
10. E. NOVIKOV +17:15.3