Kimi Räikkösen piiskattua Lotuksensa kauden 2013 avauskilpailun voittoon, ovat kilpailijat varpaillaan ja pohtivat, miten syöstä suomalainen tulevana viikonloppuna Malesian osakilpailussa pois korkeimmalta korokkeelta.

Eritoten hallitseva maailmanmestari Sebastian Vettel kaipaa ykkössijaa Kuala Lumpurin radalla, sen verran viikon takainen kisa jäi harmittamaan – paalukuskina saavutettu kolmossija ei tyydytä kunnianhimoista saksalaista lainkaan.

Vettel paljasti viikonlopun alla, että hän on todennäköisesti ottamassa mallia Räikkösen edellisen osakilpailun säädöistä. Autoa on tarkoitus säätää enemmän kisaolosuhteisiin sopivaksi aika-ajojen kustannuksella.

– Tätä harkitaan. Tämä olisi kyllä ihan perusteltavissa oleva muutos, Vettel sanaili median edessä.

Renkaat Red Bullin ongelmana

Hallitseva maailmanmestari myöntää, että renkaiden viime kautta nopeampi kuluminen aiheuttaa Red Bull -tallille päänvaivaa.

– Olemme kaikki vielä oppimassa. Renkaiden kuluminen tapahtuu Australian tavoin myös Malesiassa kuumuuden takia todella nopeasti.

Räikkönen nousi Australiassa seitsemännestä lähtöruudusta kisan voittoon. Vettel putosi ykkösruudusta kolmanneksi. Ei siis ihme, että suomalaisen viime kilpailussa käyttämät säädöt kiinnostavat.