Jamesallenonf1.comin asiantuntijana toimiva pitkäaikainen F1-insinööri Mark Gillan keskustelee alkukauden onnistujatallista Lotuksesta sekä sen huippukuntoisesta kuljettajasta, Kimi Räikkösestä, sivuston huhtikuun podcastissa.

Gillan, joka viimeisimpänä edusti Williamsia vielä 2012, oli McLarenin palveluksessa aeroinsinöörinä vuosina 1998-2002 ja työskenteli läheisesti näin muun muassa Räikkösen kanssa, joka aloitti kuluvan kauden voitolla Australiassa.

– Hän on tietenkin hyvin, hyvin nopea. Hänellä on ainutlaatuinen luonnollinen lahjakkuus, Gillan muistelee kokemuksiaan vuosikymmenen takaa.

– Kisainssi, joka työskenteli sekä Mikan [Häkkinen] että Kimin kanssa sanoi minulle, että itse asiassa Kimin luonnollinen lahjakkuus on varmaankin suurempi kuin Mikan – ja se on minusta aika korkea suositus.

Mitä tulee itse autoon, viimevuotinen Lotus E20 oli jo voittaja-auto, mutta E21 on siitä huolimatta iso askel eteenpäin.

– Me seurasimme [Romain] Grosjeanin ajoa talvikauden testeissä Barcelonassa ja nostimme esille, kuinka hyvä hänen 21-kierroksinen vetonsa oli; hänen kierrosaikansa eivät kärsineet sen aikana juuri ollenkaan. Se veto oli selkeästi testien erinomaisin.

– Nyt he ovat tuoneet tämän suorituskyvyn ensimmäiseen kisaan Kimin osoittaessa todella hyvää vauhtia niin raskaalla kuin kevyelläkin polttoainelastilla sekä kykyä säästää renkaita. Tietenkään Malesiassa hänellä ei ollut yhtä upea kisa, mutta uskon auton olevan yksi eniten parantuneista tällä kaudella, Gillan päättää.