Vielä muutama vuosi sitten Indy- ja NASCAR-tähti Danica Patrickia kodinkoneeksi kutsunut Bernie Ecclestone on tuonut esille toiveensa saada maailman kuuluisin naismoottoriurheilija formula ykkösiin. F1-pomo toivotti Patrickin tervetulleeksi kuninkuusluokkaan sarjan kotisivulla tällä viikolla.

– Ei ole mitään syytä [miksi hän ei voisi tulla], mikäli vain löydämme tallin, joka ottaa hänet.

– Danica olisi hyväksi yhdelle talleista. Hän on osoittanut pystyvänsä selviämään kaikkien näiden haasteiden kanssa, joista ihmiset ovat huolissaan, kuten että voiko nainen sietää kilpa-ajon G-voimia ja niin edelleen. Hän on osoittanut sen.

– Ongelmana vain on – enkä voi syyttää häntä siitä – että hän tuskin haluaa menettää näkyvyyttään Yhdysvalloissa tullakseen tänne ja kenties kokematta menestystä.

Kiitos, mutta ei kiitos

Taannoin ensimmäisenä naisena paalun NASCAR:ssa voittanut amerikkalainen kieltäytyikin tarjouksesta, joskin oli otettu kauniista sanoista.

– Näin Bernien kommentit, ne kuulostivat kehuvilta. Vaikutti siltä, että hän tunnusti kykyni ajaa autoa. Se oli siis ystävällistä, Patrick sanoi USATodayn mukaan.

– Rehellisyyden nimissä olen aina sanonut, että ellei kyse olisi jostain, mitä haluan tehdä oikeasti, kuten ajaa F1-autoa kisassa, en näkisi mitään syytä testata sitä.

Patrick kuitenkin lisäsi, että hänen suhteensa Ecclestoneen henkilökohtaisesti on parantunut viime vuosina.

– Bernie on itse asiassa lähettänyt paljon viestejä aina kun jotain hienoa tapahtuu urallani, oli se sitten Indianapolisissa, taannoin Daytonassa tai kun voitin Japanissa [IndyCarissa]. Hän jopa lähetti kerran ison signeeramansa kuvan. Hän on itse asiassa ollut todella ystävällinen.

– En usko, että hänen kommenttinsa pitkän aikaa sitten kuvastavat hänen näkemystään minusta.