Lewis Hamilton on kommentoinut ennen kauden alkua, että hän ei odota välttämättä voittavansa ensimmäistäkään kisaa Mercedeksellä kaudella 2013. Tallin kehitys on nyttemmin osoittanut testeissä lupaavia merkkejä, mutta entinen F1-kuski David Coulthard uskoo, että näin on oltavakin.

Coulthard ei niele ex-mestarin ja 21-kertaisen osakilpailuvoittajan puheita, että siirrossa Mercedekselle on kyse vain pitkäntähtäimen suunnitelmasta. Menestystä on tultava heti.

– En usko, että kukaan Lewisin tasoinen kuljettaja on tyytyväinen vain yhteen voittoon tai podiumiin silloin tällöin. Hän haluaa voittaa ja dominoida aivan kuten muutkin jätkät, skotti sanoi Daily Mailille.

– Mercedeksellä on odotuksia. He keksivät maantieauton ja ovat olleet autoilun etulinjassa 120 vuotta. Oli kyse siis maanteistä tai kilparadoista, heidän on onnistuttava.

Mikäli Mercedes ei onnistu vieläkään nousemaan sarjan huipputallien joukkoon, ja tällä kertaa myös pysymään siellä alkukauden jälkeen, Coulthard arvelee, että Hamiltonin kolmivuotinen sopimus saattaa alkaa vaikuttaa pitkältä.

– Hän tulee nauttimaan uudesta haasteesta ja uusista ihmisistä Mercedeksellä. Se on vähän kuin kodin jättäminen taakseen ensimmäistä kertaa, sitä ei pelkää, ex-kuski sanoo.

– Haasteen ottaa vastaan innokkaasti ja tekee parhaansa. Innostus kuitenkin käy nopeasti vähiin, mikäli hän jämähtää keskikastiin.