Viisi osakilpailua urallaan voittanut entinen F1-kuski John Watson varoittaa McLaren-kuljettaja Jenson Buttonia päästämästä nuorta tallikaveriaan, Sergio Pereziä, hyppimään nenille.

Watson sanoo, että Buttonin on syytä lyödä meksikolainen paitsi kisoissa, myös aika-ajoissa. Lauantait ovat tyypillisesti olleet 33-vuotiaalle ex-mestarille vaikeampia kuin itse kisapäivä.

– Tallit rakastavat aina sitä kaveria, joka puristaa autostaan pyörät irti. Jos Perez tekee todella nopeita kierroksia aika-ajoissa, vaikka hän ei pääsisikään kisassa maaliin, tilanne ei ole hyvä Jensonille, Watson sanoo brittilehti Expressille.

– Jenson saattaa tuoda tuloksia kisoissa, mutta talleja vetää aina puoleensa se kaveri, joka saa suorituskykyä irti autosta yhdellä kierroksella. (Ayrton) Senna oli sellainen ja Lewis (Hamilton) on sellainen. Jensonille ei ole hyväksi, jos hän päästää tallikaverinsa liian koppavaksi liian aikaisin.

Vielä viime vuonna Buttonilla oli tallikaverinaan huippunopea Hamilton. Tämä piti Buttonin varpaillaan, Watson arvelee.

– Kun sinulla on sellainen tallikaveri kuin Lewis, nostat tavallaan alitajuisesti tasoasi hieman korkeammalle. Kuljettajat puskevat toisiaan. Mutta kun tallikaverisi ei ole sellaisella tasolla, saatat alitajuisesti olla puskematta itseäsi yhtä paljon.

– Perezille tilanne on erilainen. Hänen on paljon helpompaa puskea itseään. Hän haluaa olla Jensonia nopeampi.