Entiset F1-kuljettajat Martin Brundle ja Damon Hill eivät usko, että Venezuelan presidentin, Hugo Chavezin kuolema vaikuttaisi Pastor Maldonadon uraan formula ykkösissä.

Maldonado tuo Williams-talliin Venezuelan valtiollisen PDVSA-öljy-yhtiön miljoonarahoituksen, jonka uskotaan tulleen hyväksytyksi Chavezin tahdosta. Vallanvaihdos maassa tuskin kuljettajan tulevaisuuteen kuitenkaan vaikuttaa, asiantuntijat sanovat.

– Hänestä tuli kansallissankari voitettuaan Espanjan GP:n viime vuonna ja minusta se on ollut hyväksi Venezuelalle ja hänen sponsoreilleen. Miksi he siis haluaisivat juosta pois?, Brundle sanoo Sky Sportsille.

– Tietenkin politiikalla on voinut olla rooli, mutta minusta hän on osoittanut valtavaa nopeutta. Tilanne formula ykkösissä ja maailmantaloudessa tarkoittavat toki sitä, että kyseinen shekki auttaa häntä paljon.

Hill, joka vuonna 1996 voitti maailmanmestaruuden Williamsilla, on samaa mieltä.

– En voi uskoa, että sponsorointi olisi uhattuna. Eiköhän siellä ole sopimus voimassa joka tapauksessa.