Kokenut F1-insinööri Mark Gillan uskoo, että Ferrarin Felipe Massan johto Fernando Alonsosta kuljettajien MM-sarjassa sekä se, että Massa on nyt lyönyt tallikaverinsa aika-ajoissa neljä kertaa peräkkäin, ei ole vain sattumaa.

James Allen on F1
-sivuston huhtikuun podcastissa tilannetta analysoinut Gillan arvioi Massan vauhdin aiheuttavan Alonsossa levottomuutta.

– Se on hyvä pointti. Alonso on tietenkin hyvin lahjakas kuljettaja ja yksi sarjan kärkikuljettajista. Hän ei ole ehkä näyttänyt aivan sellaista vauhtia kuin menneellä kaudella ja Massa puolestaan on selvästi parantanut vauhtiaan, joten kyllä, siinä on tiettyä korrelaatiota, Gillan vastasi kysyttäessä asiasta.

Brassin nousu takaisin yhdeksi sarjan nopeimmista kuljettajista on insinöörin mukaan yksinkertaisesti tapahtunut korvien välissä. Aiempina vuosina jääminen toistuvasti tallikaverin jalkoihin heikensi Massan itsevarmuutta.

– Kyse on vain itseluottamuksesta. Kuljettajat [formula ykkösissä] ovat tietysti huippuja ja heidän vauhtinsa on hyvä, mutta se, mikä erottaa suuret kuljettajat hyvistä, on heidän kykynsä saada maksimi irti renkaista, ajaa tasaisia kierroksia ja kestää paine.

– Ferrarilla on paljon paineita ja Alonso on suuri kuljettaja ja tallikaveri. Jos ei voita tallikaveriaan, se muodostuu ongelmaksi.