Ferrarille perjantai Melbournessa tarjosi sekä hyviä että vähemmän hyviä uutisia. Uusi auto on edeltäjäänsä helpompi käsitellä, mutta päivän toisessa jaksossa kierrosnopeus jäi jo molemmilla kuljettajilla useita kymmenyksiä kärkivauhdista.

– Perjantai oli erittäin hyödyllinen, sillä teimme paljon kierroksia ja läpäisimme tärkeän alustavan analyysin kahden tätä kisaa varten tarjolla olevan Pirelli-seoksen käyttäytymisestä, Fernando Alonso sanoi sarjan kotisivulla.

– Ponnisteluitamme auttoi suotuisan aurinkoinen ja kesäinen ilma. Sään odotetaan kuitenkin muuttuvan täysin huomenna; odotettavissa on tuulta, sadetta ja merkittävä lämpötilan pudotus, mikä voi vaikuttaa sunnuntain kisaan.

– En odota mitään merkittäviä yllätyksiä täällä. Me tiesimme jo, että me emme ole nopein, mikä sai vahvistuksen tänään. Auto käyttäytyy hyvin, mutta me tiedämme, että tehtävää on yhä paljon, jos haluamme taistella kaikkein parhaita vastaan.

Pitkä ilta edessä

Tekniikkapomo Pat Fry arveli, että edessä on pitkä ilta, joskin itse päivän testiohjelma saatiin kunnialla läpi.

– Me saimme läpi päivän suunnitellun ohjelma molempien kuljettajien osalta, vaikka kärsimme KERS-viasta Felipen [Massa] autossa kun hän ajoi superpehmeillä renkailla toisessa sessiossa.

– Nyt meidän on analysoitava data, jota olemme keränneet erityisesti pidemmiltä vedoilta. Meillä on paljon työtä ja pitkä ilta edessämme ollaksemme mahdollisimman valmiita huomisiin aika-ajoihin.