Kaudella 2013 formula ykkösissä voimaan tulleet uudet DRS-säännöt, joiden puitteissa kuljettajat eivät saa avata takasiipeä määriteltyjen alueiden ulkopuolella edes harjoituksissa ja aika-ajoissa, saavat Red Bullin Mark Webberiltä peukkua.

Veteraanikuljettaja sanoo, että mitään erityistä hyötyä aiemmasta vapaudesta ei ollut, mutta avatun DRS:n aiheuttama merkittävä downforcen menetys sen sijaan aiheutti tarpeettoman ylimääräisen riskin.

– Minusta se on hyvä juttu. Kuljettajat ovat vaatineet DRS:ää pitkään käytettäväksi aika-ajoissa vain niissä radan osissa, joissa sitä käytetään kisassa, Webber sanoi Eurosportin mukaan.

– Tallien, fanien tai kuljettajien kannalta siinä ei ollut järkeä, että perjantaina ja lauantaina ajettiin DRS auki. Se vain hieman lisää riskiä ja jos voimme hoitaa asian paremminkin, niin miksipä ei?

Uudet säännöt tosin vaativat vielä sisäistämistä. Aussi nimittäin kertoo ajoittain unohtaneensa asian Jerezin testien aikana.

– Olen yhä yrittänyt käyttää DRS:ää muutamassa paikassa, eli pitää totutella tähän.