Tallikaveruus Red Bullin sisartallissa on jättänyt jälkensä Jean-Eric Vergnen ja Daniel Ricciardon suhteeseen.

Vielä juniorivuosinaan he viettivät paljon vapaa-aikaansa yhdessä, mutta Toro Rossolla ajettaessa pelinappulana nuorukaisilla on mahdollisuus näyttää kykynsä viime vuosien menestyneimmälle F1-tallille. Red Bullilla vapautuu kisakuljettajan paikka kenties jo alkavan kauden jälkeen, mikäli Mark Webberin sopimusta ei jatketa.

Ranskalaiskuski Vergne, joka jäi viime kaudella aika-ajoissa Ricciardon jalkoihin, mutta löi hänet pisteissä, ei kiertele kysyttäessä kaksikon suhteesta:

– En tiedä, onko kyse siitä, että olemme formula ykkösissä vai siitä, että hän on mielestään lyönyt minut, mutta ei, me emme näe toisiamme radan ulkopuolella, emmekä ole ystäviä, hän sanoi melbournelaiselle The Age -sanomalehdelle.

– Mutta ollakseni täysin rehellinen, se ei ole ongelma minulle. Hän on hyvä jätkä ja me molemmat olemme fiksuja ihmisiä. Kun tulee aika, että meidän on työskenneltävä yhdessä viedäksemme tallia eteenpäin, me kykenemme siihen. Meillä on hyvä suhde töissä.

Ricciardo myöntää ystävyyden kärsineen kolhuja, mutta totesi, että asiaan ei liity draamaa.

– Me emme ole ikinä joutuneet vakavaan riitaan tai mitään sellaista. Mikään yksittäinen hetki ei ole katkaissut ystävyyttämme. Me olemme vain kasvaneet erilleen kilpailun ansiosta.