Prost odottaa neljättä mestaruutta Vettelille – ”Kyllä vain”

© Kuva: Getty Images

McLarenilla ja Williamsilla mestaruuksia peräti neljä kappaletta 80- ja 90-luvulla kahminut Alain Prost uskoo Red Bullin Sebastian Vettelin olevan todennäköisin mestarisuosikki myös kaudella 2013.

Ex-kuski sanoo, että saksalaisella on hyvät mahdollisuudet nousta nyt vasta neljänneksi yli kolme mestaruutta voittaneeksi kuljettajaksi GP-ajon historiassa Michael Schumacherin, Juan Manuel Fangion sekä Prostin itsensä rinnalle.

– Kyllä vain. Joskin toivon, että hän ei aloita kautta kuten kaksi vuotta sitten, jolloin hän voitti neljä tai viisi kisaa putkeen [toim.huom: Vettel voitti viisi ensimmäisestä kuudesta kisasta 2011], Prost sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

– Hän on yhä suosikki. On vaikea arvioida hänen takanaan olevia kuljettajia. Tuoko Lewis Hamiltonin menetys ja hänen korvaamisensa nuorella kuljettajalla epävakautta McLarenille? En usko, että Mercedes tulee taistelemaan mestaruudesta.

– [Fernando] Alonso saattaisi olla vaarallisin Vettelin takana tai miksipä ei yllättäjä, kuten Lotuksen Kimi Räikkönen tai Romain Grosjean?

Kysyttäessä, että mitä päätelmiä ranskalainen on tehnyt kauden ensimmäisistä kahdesta testirupeamasta, Prost sanoi ilmeisintä olevan Red Bullin kilpailukyky.

– [Red Bull] on ehdottomasti parempi kuin samaan aikaan viime vuonna. Ferrari on myös hyvä. McLaren on varmasti kärkikolmikossa ja Lotus kuuluu myös kärkeen.

>>> Liverpoolin voitolle jättikerroin 50,00 Napolia vastaan – lyö veto nyt!