Marussian tuoreen kisakuljettajan, Luiz Razian ajamattomuus Barcelonan testeissä aiheuttaa kummastusta Brasiliassa. Max Chilton on ajanut tallin autolla jokaisena neljänä päivänä ja pelkona eteläamerikkalaismaassa on nyt Razian vasta pari viikkoa sitten vahvistetun sopimuksen kestävyys.

Razian piti ajaa testeissä kahtena päivänä ja Brasilialainen Estadao kertoo tallin perustelleen muutosta ohjelmassa tarpeella ”johdonmukaisuuteen”.

Tarkentamatta asiaa selvemmin, sanomalehti kertoo, että ”byrokratiaongelmien uskotaan haitanneen [Razian] sponsorirahojen maksua Marussialle”. Talli on tunnetusti riippuvainen kuljettajien mukanaan tuomasta rahoituksesta.

Toinen teoria on luonnollisestikin se, että Chilton nauttii tallissa yksiselitteistä johtokuljettajan asemaa. F1-toimittaja Livio Orrichio kirjoittaa sanomalehden blogissaan seuraavaa:

– Ystävät paddockilla ovat kertoneet minulle, että Max Chiltonin isä on ostamassa osan Marussiasta jokaisen kauden jälkeen, jonka hänen poikansa tallissa ajaa kolmivuotisen sopimuksensa puitteissa, Orrichio väittää.

– Tiedetään, että heidän sijoituksensa tallissa on paljon merkittävämpi kuin Razian.

Marussia ei ole vahvistanut Chiltonin sopimuksen mahdollista monivuotisuutta.