McLaren-mestari Mika Häkkinen uskoo, että Lewis Hamilton siirtyi McLarenilta Mercedekselle muutoksen tarpeesta. Kokemuksen syvällä rintaäänellä puhuva Häkkinen sanoo, että vaikka McLaren onkin Hamiltonin kasvattajatalli, lopulta kyse on työpaikan vaihdosta, johon ei liity suurta draamaa.

– Luulen, että Lewis on ollut McLarenilla niin monta vuotta, että hän varmaankin tarvitsi muutosta, Häkkinen sanoi tiistaina BBC Radio 5:n aamuohjelman haastattelussa.

– Kyse on lopulta vain duunista. Ei siihen liity mitään suuria tunteita. Olet mukana voittamassa ja kilpailemassa yhdessä tallisi kanssa ja pyrit antamaan kaikkesi tallillesi.

– Itse olin erittäin onnekas, että voitin kaksi mestaruutta McLarenilla; meillä oli upeaa aikaa yhdessä ja olin iloinen lopettaessani urani McLarenilla. Mutta Lewis on nyt siirtynyt Mercedekselle, mikä tulee olemaan totisesti mielenkiintoista, koska hänen tallikaverinsa Nico Rosberg on myös erittäin nopea ajaja.

Kysyttäessä, että uskooko suomalainen Hamiltonin siirron aiheuttavan ylimääräistä kilpailua McLarenin ja Mercedeksen välillä, vastaus oli suora.

– Minulla on vahva tunne, että McLaren on huippuiskussa tänä vuonna ja näimme Jerezin testeissä, että Mercedes ei ollut aivan siinä vauhdissa, jota odotin. En siis näe heidän kilpailevan keskenään kovin paljon tänä vuonna.