McLarenin tallipäällikkö sekä F1-tallien yhdistyksen puheenjohtaja Martin Whitmarsh on varoittanut, että Formula 1 -sarjan talleista suuri osa on vakavissa talousvaikeuksissa.

Whitmarshin mukaan tällä hetkellä ”yhdestätoista tallista seitsemän toteuttaa selviytymisstrategiaa”. Asiasta kertoi BBC perjantaina.

Red Bull, McLaren sekä tehdastallit Ferrari ja Mercedes tuskin olemassaoloaan uhkaavissa talousvaikeuksissa ovat, joten seitsemään sisältynee myös Kimi Räikkösen Lotus, kuten pitkään on huhuttu.

BBC:n mukaan viime vuonna maksamattomat palkat Lotus-tallissa olivat johtaa katastrofiin: mekaanikot uhkasivat lyödä hanskat tiskiin ennen Abu Dhabin GP:tä, elleivät he saisi palkkojaan ennen viikonloppua. Kuten muistetaan, Räikkönen otti lopulta paluuvoittonsa kyseisessä kisassa.

Whitmarsh kertoi tallien vaikeuksien syntyvän paitsi F1-sarjan tulojen kanavoitumisesta liian suurelta osin sen omistajille, myös mainostilan laskeneista hinnoista.

– Vaikka me olemme ryhtyneet joihinkin toimiin, luulen, että osalle talleista tulee olemaan hankalaa saada kannattava liiketoimintamalli muutamaksi vuodeksi – siitä ei ole epäilystäkään.

Katso galleriamme Räikkösen voittokisasta ylhäältä.