Mercedeksen aiemmat vahvuudet ja heikkoudet ovat läsnä myös kauden 2013 alussa, arvelee Lewis Hamilton kautta edeltävien testien perusteella.

– Moottori on vahvin osa-alue, downforce heikoin. Hyvin yksinkertaista, Hamilton sanoi perjantaina Sky Sportsille lounastauolla Barcelonassa.

– Downforce on se tekijä, jota kaikki yrittävät valtavasti lisätä. Talli voitti kisan viime vuonna, joten selvästikään lähtökohta auton mekaanisella puolella ei ole kovin huono. Mutta downforcea meidän on lisättävä.

Mahdollisuuksistaan alkavalla kaudella Hamilton oli realistinen. Hän sanoi alkukaudesta tavoitteenaan olevan päästä pisteille ja jatkoi:

– Minusta ihmiset tällä hetkellä liioittelevat meidän mahdollisuuksiamme. (Sebastian) Vettel ja Fernando (Alonso) sanovat, että me tulemme taistelemaan mestaruudesta. En näe sellaista tapahtuvan.

– Tietenkin se on tavoitteemme, mutta on muistettava, että auto oli yli sekunnin, joskus kaksi, jäljessä paalua viime vuonna ja muut tallit ovat parantaneet tänä vuonna sekunnin lisää. Me emme ole saavuttaneet kolmea sekuntia – se on tosiasia.

– Toivottavasti vuoden lopussa olemme kehittyneet kolme sekuntia, mikä on tavoitteemme, mutta missään tapauksessa ei alussa.