Ferrari: Uusi auto merkittävä kehitysaskel

© Kuva: Getty Images

Ferrarin varapääsuunnittelija Simone Resta kertoo, että uuden F138-auton kehityksessä kiinni otettavaa kärkiautoihin oli paljon. Insinööri uskoo kuitenkin tallin tehneen ”hyvää työtä” uuden auton kanssa, joka seuraa vaikean alun kokenutta viime vuoden F2012-kilpuria.

– Sääntömuutoksia oli hyvin vähän, mutta kaikesta huolimatta me päätimme työstää ja modifioida autoa joka suhteessa sekä ottaa askelia auton jokaisella osa-alueella, sillä uskomme, että suuria määriä lisää suorituskykyä oli saatavilla tästä autosta, Resta sanoo.

– Mielestäni suurimmat muutokset liittyvät etujousitukseen, joka on paranneltu, kun taas takajousitus on täysin uusi. Meillä on myös uusitut sivuponttonit, joiden tarkoitus on parantaa aerodynamiikkaa tällä alueella, sekä täysin uusi pakoputkijärjestelmä.

Kuten esittelyversioille on tyypillistä, F138 ei ole vielä siinä muodossa, joka nähdään ensimmäisessä kisassa maaliskuussa, vaan muutoksia on yhä lähiaikoina edessä.

– Me voimme parantaa auton suorituskykyä entisestään, mikä varmistaa, että se on Melbournessa merkittävästi erilainen kuin ensimmäisessä testissä… ja toivottavasti nopeampi.