Ferrari ei saa kiitosta Fernando Alonsolta

© Kuva: Getty Images

Ferrari-kuljettaja Fernando Alonso kertoo, että hänen odotuksensa kaudelle 2013 eivät ole superoptimistiset. Espanjalaisen mukaan uusi auto on ”enemmän tai vähemmän odotusten mukainen”.

Kysyttäessä, että tarjoaako jatkuvuus säännöissä hänelle luottavaisuutta, Alonso totesi asian olevan enemmänkin päinvastainen.

– Enpä oikeastaan. Se, että säännöt eivät ole muuttuneet paljon, ei saa minua optimistiseksi. Meidän täytyy kehittää autoa paljon verrattuna viime vuoteen, Alonso sanoi F1-sarjan kotisivulla.

– Viime vuoden lopussa me olimme melko kaukana Red Bullista ja McLarenista. Me olemme olleet ryhmässä Force Indian kanssa Lotuksen ja Sauberin takana. Me emme voi kuulua tähän ryhmään – me tiedämme sen. Meidän on oltava kärkiryhmässä ja sitä silmällä pitäen meidän on tehtävä hyvää työtä tänä talvena.

– Nyt [Barcelonassa] kokeilemme joitain uusia osia autossa ja viimeisessä testissä enemmän, ja lisää tulee Australiaan, joten perjantai siellä tulee olemaan ratkaisevan tärkeä. Meidän on aloitettava paremmassa asemassa kuin mihin lopetimme [viime kauden]. Kilpailijamme tekevät aika hyvää työtä, joten Australia tulee olemaan mielenkiintoinen kisa.

”Auto oli kaksi sekuntia kärkeä jäljessä”

Alonso antaa kiitosta itselleen erinomaisesta työstä kalustolla, joka ei hänen mieleensä ole. Ferrari ei ole kyennyt tarjoamaan hänelle haluamaansa autoa.

– Ainoa pala optimismia, joka minulla on kaudelle 2013, on se, että taistelin mestaruudesta viime vuonna autolla, joka oli kaksi sekuntia kärkeä jäljessä talvella.

– Kauden 2012 alussa sijoituimme yhdeksänneksi Kiinassa ja seitsemännneksi Bahrainissa, ja kaikkien auton ongelmienkin jälkeen taistelimme mestaruudesta.

– Jos voimme välttää kauden 2012 huonon alun – ja ajattelemme positiivisesti – ei ole syytä, miksi emme voisi taistella mestaruudesta jälleen tänä vuonna, jos vain parannamme hieman autoa.

>>> Liverpoolin voitolle jättikerroin 50,00 Napolia vastaan – lyö veto nyt!