Caterham-talli vahvisti perjantaina Giedo van der Garden ylentämisen varakuljettajasta kisakuskiksi. Tallipäällikkö Cyril Abiteboul näkee tulokkaan ottamaan askeleen ”luonnollisena”.

– Jokainen tallissa on iloinen voidessaan lopultakin vahvistaa, että Giedo ajaa kansamme kauden 2013 F1-mestaruussarjassa. Hän on ollut osa perhettämme vuoden 2012 alkupuolelta kun hän liittyi GP2-talliimme ja hänet nimettiin varakuljettajaksemme F1-talliimme, Abiteboul sanoi.

– Tämä on seuraava luonnollinen askel Giedolle tiimissämme. Me jatkamme kasvamistamme tallina ja olemme sitoutuneet antamaan nuorille lahjakkuuksille läpi moottoriurheilun mahdollisuuden kasvaa kanssamme ja tämä on nyt Giedon mahdollisuus osoittaa, että hän ansaitsee paikkansa globaalin moottoriurheilun huipulla.

Hollantilainen kiitti tallin johtoa saamastaan mahdollisuudesta ja lupasi olla luottamuksen arvoinen.

– Tiedän, että olen valmis ottamaan askeleen formula ykkösiin ja kaikki se työ, jonka olen tehnyt läpi urani, eritoten viime vuonna tässä tallissa, on tuonut minut lähemmäksi lopullista päämäärääni.

– Nyt voin jatkaa oppimista moottoriurheilun korkeimmalla tasolla ja osoittaa, että olen valmis formula ykkösiin. En malta odottaa työn aloittamista.

Kun vahvistamattomia paikkoja on jäljellä enää Marussialla sekä Force Indialla yksi kumpaisellakin, jo kykynsä osoittaneiden Heikki Kovalaisen ja Vitali Petrovin uran jatkomahdollisuudet näyttävät heikoilta.