AMuS: Tällä hinnalla Kovalainen menetti paikkansa Caterhamilla

© Kuva: Getty Images

Tällä viikolla varmistui, että kolme vuotta menestyksekkäästi nykyisessä Caterham-tallissa ajanut Heikki Kovalainen ei saanut jatkosopimusta tallissaan, kuten aiemmin kävi Marussialla ajaneelle taitavalle Timo Glockille.

Kisakuljettajan paikat Caterhamilla menivät Charles Picille, joka vahvistettiin jo aiemmin, sekä viime kauden kolmoskuljettaja Giedo van der Gardelle, jonka pesti julkistettiin perjantaina.

Saksalainen Auto Motor und Sport kirjoittaa tietojensa mukaan hollantilaisen tuovan talliin viitisen miljoonaa euroa sponsoreidensa kautta. Kovalainen tunnetusti ei tuo rahaa, vaan päinvastoin vaatii palkkaa palveluksistaan.

”Aivan liian kallista”

Toisaalla Stirling Moss, yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä mestaruudella kruunaamattomista kuljettajista, kommentoi nykytilannetta alkuviikosta seuraavasti:

– Ei ole epäilystäkään, että laji on nykyisin aivan liian kallis kuljettajille päästä sisään, ellei taustalla ole valtaisa summa pääomaa, 83-vuotias sanoi Pitpassille.

– On valitettavaa, että nykyisin kuljettajat – jos heillä on paljon rahaa – voivat ostaa itselleen paikan tallissa, vaikka heillä ei oikeastaan ole kykyjä ajaa sellaista autoa, johon he ovat löytäneet tiensä.


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.