ItaliaRacing.net kertoo Force Indian olevan vakavissa rahoitusvaikeuksissa. Syynä on tallin merkittävien sponsoreiden, eritoten Kingfisher Airlinesin ongelmat. Lentoyhtiö on raskaissa veloissa ja sen toiminta on tällä hetkellä kokonaan pysähtynyt.

Sivuston tietojen mukaan itse F1-sarjan kaupallisten oikeuksien haltija Bernie Ecclestone on tullut avuksi ”suunnitelmalla pelastaa talli”.

Mahdollista olisi, että intialaistiimin johtoon nousee nyt jompi kumpi ex-tallipomo Colin Kolles tai skandaalinkäryinen Flavio Briatore.

Sivusto uskoo, että Paul di Restan aisapariksi kaudelle 2013 valitaan kuljettaja, joka voi tarjota merkittävän summan sponsorirahaa.

Ecclestonen on aiemmin väitetty pyrkineen pelastamaan myös HRT-tallia. Väitteen takana oli niin ikään Italian verkkomedia.

Yleinen käsitys on, että Ecclestone ei pidä sarjan kahden häntäpään tallin, HRT:n ja Marussian, panosta lajille erityisen tarpeellisena, mutta uusien moottorisääntöjen tullessa voimaan kaudella 2014 hän halunnee näyttää formula ykköset elinvoimaisena autovalmistajille.

Force Indian ongelmista kertoi Suomessa ensimmäisenä MTV3.fi.