Formula 1 blog on listannut uusimmassa videossaan faktoja F1-autojen fysiikasta.

Negative Camber, joka tunnetaan sivustolla myös nimellä Todd, vastaa videolla kysymykseen siitä, kuinka paljon on F1-auton vähimmäispaino – 640 kiloa – ja kertoo sen merkityksestä auton käyttäytymisessä:

– F1-auton 850 hevosvoimaa riittäisi teoriassa kiihdyttämään sen nollasta sataan noin yhdessä sekunnissa, mikäli pito riittäisi siihen.

– F1-auto kykenee kiihdyttämään nollasta 160 kilometriin tunnissa ja jarruttamaan sen jälkeen takaisin nollaan karkeasti viidessä sekunnissa – maailman nopeimmalta sarjavalmisteiselta superautolta, Bugatti Veyronilta, samaan kuluu aikaa 12 sekuntia.

– Kun jalka nostetaan kaasulta, aerodynamiikan aiheuttama vastus suoranopeuksilla (~300km/h) jarruttaa F1-autoa yhtä tehokkaasti kuin lukkojarrutus maantieautolla.

Mitä tulee F1-autojen taloudellisuuteen, laji tyypillisesti nähdään ympäristöystävällisyyden antiteesinä. Negative Camber sanoo F1-auton kulkevan 5-7 kilometriä yhdellä gallonalla (3,8 litraa), mutta muistuttaa seuraavasta:

– Moottori kehittää 850 hevosvoimaa ja 18 000 kierrosta minuutissa (rajoitettu). Tämä tekee F1-moottoreista yhdet polttoainetehokkaimmista maailmassa – ne ovat polttoaihetehokkaampia kuin Toyota Prius.