Motorsport-Total -sivusto väittää torstaina ilmestyneessä jutussaan, että Kimi Räikkösen edustaman Lotus-tallin tekninen johtaja James Allison saattaa olla vaihtamassa työnantajaa. Jutusta kirjoitti Suomessa ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Saksalaissivuston päätoimittajan Christian Nimmervollin sekä muun muassa lajin raamatuksi tituleeratulle Autosportille kirjoittavan Dieter Renckenin tietojen mukaan Allison on ollut yhteydessä kolmeen eri kilpailevaan talliin, jotka ovat McLaren, Mercedes ja Ferrari.

Mikäli McLarenin tekniikkapomo Paddy Lowe siirtyisi väitteiden mukaisesti Mercedekselle, paikka McLarenilla olisi auki ja jos ei, Mercedes voisi olla kiinnostunut. Ferrari-vaihtoehto on jutun mukaan epätodennäköinen.

Lotuksen ongelmana ovat yhä rahoituskysymykset. Pitkään huhuttu sponsorisopimus Honeywellin kanssa ei ole yhäkään varma ja talli on raskaissa veloissa. Räikkönen muiden muassa odottaa yhä osaa palkkasaatavistaan, kirjoittajat väittävät.

– Lopullinen päätös [Allisonin] tulevaisuudesta voi tulla tällä viikolla, jutussa sanotaan.

Samasta aiheesta blogissaan kirjoittava pitkäaikainen F1-toimittaja ja sisäpiiriläinen Joe Saward sanoi puolestaan seuraavaa niin ikään torstaina:

– [Allison] on pysynyt tallin kanssa vaikeiden aikojen läpi siitäkin huolimatta, että hän on saanut tarjouksia muilta talleilta, koska hän uskoo sopimusten kunnioittamiseen. […] Jos hänen sopimuksensa olisi kuitenkin päättymässä, hän voisi olla vapaa agentti ja avoin tarjouksille.