Kahdella edellisellä kaudella HRT:n kisakuljettajana ajanut intialainen Narain Karthikeyan on avautunut kotimaansa medialle tallin ongelmista. HRT ei ole yhäkään antanut virallista vahvistusta toimintansa loppumisesta, mutta Karthikeyan sanoo, että mitään viime hetken yllätyksiä ei ole odotettavissa.

– HRT ei valitettavasti tule olemaan sarjassa ensi kaudella ja se on todellinen sääli, koska se oli mukava pieni toimija, jossa jokainen oli hyvin intohimoinen omasta työstään, Karthikeyan sanoi Sport Star -lehdelle.

– Oloni oli hyvä ja suunnitelmanani oli jatkaa heidän kanssaan [kauden 2012 jälkeen] ja jatkaa kehittymistä niillä resursseilla, jotka olivat saatavillamme.

– Maailman taloustilanne on iskenyt joka ikiseen alaan, mukaan lukien formula ykköset, mistä [HRT:n kaatuminen] oli esimerkki. Kun tilanne on se, että auton kehittämiseen tarkoitetut rahat on kulutettu, kaikki lähtee sortumaan nopeasti.

Auton suorituskyvyn osalta ongelmat olivat kahtalaisia; toisaalta kyse oli resursseista, toisaalta jatkuvuuden puutteesta.

– Kyse oli yksinkertaisesti rahoituksen puutteesta. Johto ei kyennyt lisäämään budjettia, joka meillä pienenä tallina oli. Vakaus oli myös ongelma, koska talli vaihtoi omistajia, minkä seurauksena pääosa johdosta oli uusi. Monia hyviä ihmisiä oli mukana, mutta kukaan ei pötki pitkälle ilman rahoitusta.