HRT:llä kaksi viimeistä kautta kisakuljettajana ajanut Narain Karthikeyan on avautunut Autosportin tuoreessa haastattelussa HRT-tallin viimeisestä vuodesta formula ykkösissä, jolloin sarjan hännänhuippujen tilanne muuttui entistä tukalammaksi.

Karthikeyan kertoo, että tallin kesällä 2011 ostanut Thesan Capital suunnitteli alunperin sen kehittämistä oikeaan suuntaan.

– Aluksi Thesan halusi sijoittaa paljon rahaa ja laittaa [tallin kaikki toiminnot] yhden katon alle, Karthikeyan sanoo viitaten siihen, että eri osastot olivat ulkoistettu mikä minnekin.

Vanhan viisauden mukaan F1-tallia kuitenkin johtavat parhaiten kilpa-ajajat ja kaikkein huonoimmin sijoittajat, jotka uskovat formula ykkösten olevan liiketoimintaa siinä missä mikä tahansa. Tämä näkyi myös Thesanin toiminnassa.

– Jossain vaiheessa vuotta [2012] he alkoivat tehdä kompromisseja kaikessa, mikä tarkoitti muun muassa vanhojen osien käyttöä autossa. He tulivat formula ykkösiin suljetuin silmin ja polttivat näppinsä, koska he eivät olleet tietoisia rahoituksellisesta tuesta, jota tarvitaan ollakseen edes puolikunnollinen.

Intialaiskuljettaja kehui vuolaasti tallin kisapuolen henkilöstöä, mutta sanoo sitoumuksistaan piittaamattoman omistajatahon lopulta suorastaan vaarantaneen ihmisten turvallisuuden.

– Vuoden lopulla me riskeerasimme itsemme. Yhdessä vaiheessa päämekaanikkoni sanoi, että hän ei halua lähettää autoa ulos. Olin onnekas. Koin joitakin massiivisia lipsahduksia – erityisesti Abu Dhabissa – mutta selvisin niistä.