Hill-suku on ehtinyt tuottaa formula ykkösiin jo kaksi maailmanmestaria: 1960-luvulla kahteen otteeseen kruunatun Grahamin sekä vuonna 1996 tittelin napanneen Damonin.

Nuorempi kahdesta sanoo, että suvun F1-perinne ei ole vielä ohi, vaan seuraava menestyskuljettaja voi olla hänen poikansa Josh.

– Voin rehellisesti sanoa, että Joshilla on potentiaalia päästä aivan huipulle. En sanoisi näin, ellen uskoisi siihen. Hänellä on yhä opittavaa paljon, mutta hän on varsin vaikuttava kuljettaja, Damon sanoi London Evening Standard -sanomalehdelle.

– Joko sinulla on tarvittava kyky kilpa-ajajaksi tai sitten ei, ja häntä uskomatonta katsoa.

– Joshilla on potentiaalia olla kolmannen polven maailmanmestari. En ole varma, auttaako vai haittaako Hill-nimi hyväksynnän kannalta. Se voi varmaankin tehdä vaikeampaa kykyjensä osoittamisesta.

Josh aloitti junioriuransa vasta vuonna 2008 ajamatta aiemmin kartingia. Viime vuonna hän ajoi Formula Renault 2.0 Pohjois-Euroopan cupia sijoittuen kolmanneksi sarjassa ja ottaen viisi voittoa sekä Toyota Racing Seriesiä, jossa tuloksena oli neljäs sija taulukossa ja yksi voitto.

21-vuotias nuorukainen itse myöntää, että suvun nimen kantaminen on iso vastuu, ellei suorastaan rasite.

– On tietenkin makeeta, kun menee johonkin kisaan ja ihmiset sanovat, että ”minä muistan isäsi tai isoisäsi”. Mutta toisaalta siihen haluaisi sanoa, että ”minäkin olen kilpa-ajaja”.

– Olen kokenut vastustusta joiltakin kuljettajilta, jotka katsovat minua ajatellen, että ”olet täällä vain isäsi takia”.

– En tunne painetta. Minusta olen edennyt ansioillani ja osoittanut taitoni viime kauden tuloksillani. On hienoa, että isäni katsoo perääni… useinmiten.