Kimi Räikkönen on valittu ilmeisen asiantuntevan YallaF1-sivuston vuoden kuljettajaksi formula ykkösissä vuonna 2012.

Lotus-kuljettajan suoritukset radalla paluuvuonnaan saavat jo tutuksi tulleet kehut, mutta ratkaisevaa 33-vuotiaalle oli hänen välinpitämätön ja vilpitön esiintymisensä, johon sisältyi muun muassa James Hunt -kypärä Monacossa ja tiimiradiokommentteja Abu Dhabissa.

– Lopulta Räikkönen toi enemmän bileisiin tänä vuonna kuin kukaan muu. Hän rikkoi monotonian jatkuvasti PR-kliinisemmässä lajissa, jossa sellaiset kuljettajat kuin Timo Glock ja Pedro de la Rosa joutuvat ylistämään toivottomia autojaan, vaikka he oikeasti haluavat sanoa, että ”auto oli p*ska, mutta tein parhaani ja sijoituin 19:nneksi”. Räikkönen sanoisi taatusti juuri niin, mutta hän ei ikinä alentuisi ajamaan autoa, joka on p*ska.

– Toisin sanoen [hän oli] Jätkä (”The Dude”) 23 nörtin seassa, YallaF1 summaa.

Perintöprinssin paikan yhdessä Sebastian Vettelin kanssa jakanut Ferrarin Fernando Alonso sen sijaan ei saa erityisen vuolaita kehuja valitsijamiehiltä.

– Alonso oli kuin rikkinäinen levysoitin koko vuoden ajan muistutellessaan meitä joka kisassa viekkaalla tavallaan siitä, kuinka huono Ferrari on ja kuinka ainoastaan ihme piti heidät niin korkealla taulukossa.

– Palkintoja ei ole jaossa oikeasta arvauksesta, että kuka tämä kyseinen ’ihme’ on. On totta, että moni imbesilli seuraa formula ykkösiä mutta Alonson antamat haastattelut olivat häikäilemättömän alentuvia. Ja Fernando, mikä ihme tämä Samurai-juttu oikein on?

Voit lukea koko artikkelin tästä.