Saksan mediasta kantautui viikonloppuna tieto, jonka mukaan sarjan kaupallisten oikeuksien haltija Bernie Ecclestone olisi keskeyttänyt neuvottelut Nürburgringin kanssa Saksan GP:n isännyydestä ensi kesänä.

Pitkäaikainen F1-toimittaja Joe Saward on kommentoinut uutista tuoreeltaan blogissaan sanoen, että alun perin 20-kisaiseksi suunniteltu kalenteri voi nyt hyvinkin olla lyhenemässä ainoastaan 18:aan. Jo aiemmin peruutettiin kisa Yhdysvaltain itärannikolla, Suur-New Yorkin alueella.

Mikäli Saksan GP peruttaisiin, nykymuodossaan kalenterissa olisi kesä- ja elokuun lopun välillä ainoastaan yksi kisa, eli Unkari.

– On huhuja, että Hockenheim voisi isännöidä [Saksan] kisan, mutta rahaa ei ole eikä sille vaikuta olevan tahtoakaan, Saward kirjoittaa.

Mitä tulee mediassa mainittuihin mahdollisiin kisaisäntiin muissa maissa, usko näiden toteuttamiskelpoisuuteen ei ole korkea.

– Puhetta on ollut paljon Turkista, Ranskasta, Itävallasta ja jopa Portugalista, mutta yksikään näistä ei näytä toimivalta projektilta kaudelle 2013. Koska kaudella 2014 mukaan on tulossa kaksi uutta kisaa [New Jersey ja Venäjä], useimmille kisapaikoille ei ole mielekästä sijoittaa kertaluonteiseen tapahtumaan, Saward arvioi.