Heikki Kovalainen kertoo olevansa yllättynyt, että hänen suorituksensa viimeisinä kolmena vuotena eivät ole saaneet arvoistaan huomiota kärkitallien suunnalta.

Ainakin vielä viime kaudella Caterhamilla ajanut suomalainen uskoo ongelmana olevan lopulta se, että kilpailukyvytön auto saa hyvänkin kuljettajan vaikuttamaan tasoaan heikommalta.

– Tietenkin teemme työtä kaasu pohjassa tehdäksemme asialle (F1-sopimus) jotain, mutta ongelmana on, että tulokset joita olen tehnyt viimeiset kaksi tai kolme vuotta eivät ole riittäneet kärkitalliin pääsemiseksi. Keskikastin tallit ovat puolestaan tilanteessa, jossa heidän on otettava maksukuskeja, mikä sulkee pois sarjan toisen puolikkaan tallit, Kovalainen sanoi Autosportille.

– Tilanne on hankala nyt, koska vaikka ihmiset sanovat, että olet ajanut hyvin ja olet tehnyt hyvää työtä, tosiasia on, että 15:s, 16:s tai 17:s sija ei näytä paperilla yhtä hyvältä kuin kuudes, seitsemäs tai kahdeksas.

– Tämä oli vähän yllättävää, koska luulin, että viime kauden ja parin edellisen jälkeen olisin paremmissa asemissa markkinoilla.

Caterham-pomo Mike Gascoyne myöntää, että talli saattaa joutua ottamaan maksukuljettajan vuodeksi 2013 jo vahvistetun Charles Picin rinnalle.

– Me tähtäämme siihen, että olemme kestävällä pohjalla pitkällä tähtäimellä. Se saattaa tarkoittaa maksukuskia tai jotain muuta. Se on pelin luonne.