Kimi Räikkönen ja hänen kisainsinöörinsä Mark Slade muistelevat Jäämiehen paluukautta tuoreessa F1Racing-lehdessä. Slade kertoo Abu Dhabin voiton olleen äärimmäisen tärkeä tallille siltä osin, että se poisti tiimiltä paineen ns. kuparisen rikkomisesta.

Suomalaisen suoritusta insinööri kehui vuolaasti sanoen, että se osoitti Räikkösen olevan ”vanha itsensä” jälleen.

– Minulle Kimi oli vahvimmillaan toisen turva-auton jälkeen. Silloin hän kellotti kaksi kisan nopeinta kierrosta ja repi uudestaan kaulan Fernandoon (Alonso); se oli täysin sensaatiomaista, Slade kertoo.

– Mitä tulee tiimiradiokommentteihin (”Jättäkää minut rauhaan…”), Simon Rennie puhuu hänen kanssaan sunnuntaisin… ja tuota… sellainen hän (Räikkönen) nyt vain aina on ollut siitä lähtien kun aloin tehdä työtä hänen kanssaan 2002.

– Hänen keskittymisensä on siinä, mitä hän tekee. Kaikki muu on epäolennaista hänelle. Me tekisimme täysin saman uudestaan, eikä mitään erityistä ongelmaa asian suhteen ole.

”Aika tuntui pysähtyvän”

Viimeisten vajaan kymmenen kierroksen aikana Alonso alkoi jatkuvasti lyhentää eroa Lotus-kuljettajaan. Slade myöntää tilanteen olleen enemmän kuin jännittävä.

– Se oli kauhistuttavaa. Aika tuntui pysähtyvän. Olen ollut samassa tilanteessa hänen kanssaan aiemmin ja tiesin hänen pystyvän siihen, mutta se oli jännittynyt tilanne.

– Viimeisillä kahdella kierroksella hän oli säästänyt juuri riittävästi renkaitaan ja alkoi jälleen vetää eroa Alonsoon. Hän oli arvioinut ne täydellisyyteen asti. Se oli tallimme ensimmäinen voitto sitten Japanin 2008, joten otimme oluen jälkeenpäin Kimin kanssa. On tärkeää juhlia noita hetkiä yhdessä.