Tänä syksynä edesmennyt formula ykkösten pitkäaikainen ja rakastettu lääkäri Sid Watkins oli tärkeässä roolissa Mika Häkkisen uralla. Häkkinen kertoo tuoreessa haastattelussa FIA:n AUTO-verkkolehdessä miten hän muisti ”proffan”.

Ex-kuski sanoo tavanneensa Watkinsin ensi kertaa jo vuonna 1989 ajettuaan kolarin Britannian F3-sarjassa. Häkkisen piti käydä lääkärin luona saamassa lupa palata ajamaan, minkä vantaalainen kertoo olleen hermostuttavaa.

– Hän sai minut rentoutumaan saman tien hauskalla tavalla. Kun kävelin sisään ja esittelin itseni, hän työnsi eteeni kupin ja sanoi: ”Haista tätä! Mitä olen juomassa?”, Häkkinen muistelee.

– Minä sanoin, että ”kahvia”. Hän vastasi, että ”ok, ei sinussa ole mitään pahasti vialla”. Se oli vähän outoa, mutta sain tietää, että kova isku päähän vaikuttaa maku- ja hajuaistiin. Se oli yksi testeistä.

”Hän oli hyvä jätkä”

– Tietenkin teimme muutaman lisää liittyen reaktioihin ja sen sellaisiin asioihin, mutta kaikki oli kunnossa. Ja se ensimmäinen kysymys sai minut rentoutumaan.

Häkkinen kertoo, että epämuodollisesta ja huolettomasta olemuksestaan huolimatta oli eräs asia, jota Watkins ei arvostanut kilpa-ajajien keskuudessa.

– Hän oli hyvä jätkä. Näin häntä entistä useammin vuodesta 1991 alkaen kun tulin formula ykkösiin ja hänellä oli tapana maleksia paddockilla polttaen sikareitaan. Hän oli todella viilea ja rento.

– Mutta yksi asia, josta hän ei pitänyt, olivat sellaiset ihmiset, jotka pitivät itseään superstaroina. Lääkärit näkevät kärsiviä ihmisiä jatkuvasti, joten jos he näkevät täysissä sielun ja ruumiin voimissa olevien ihmisten valittavan ja käyttäytyvän kuin mitkäkin prima donnat, he eivät ole iloisia.