Entinen F1-kuljettaja Derek Warwick uskoo, että Lewis Hamilton on tehnyt onnettoman päätöksen jättää taakseen McLaren – ja hän myös tietänee sen itse.

2008 maailmanmestari siirtyy ensi vuodeksi Mercedekselle, joka menneen kauden loppua kohti vajosi entistä syvemmälle sarjan keskikastiin. McLaren sen sijaan on mestariehdokas, Warwick arvioi.

– Et tule koskaan näkemään McLarenia, Red Bullia ja Ferraria ulkona kärkikolmikosta, ja sanoisin, että McLaren ja Red Bull ovat jälleen suosikit tappelemaan mestaruuden kohtalosta. Kyse on vain siitä, että mihin järjestykseen ne sijoittuivat kärjessä, Warwick latelee Daily Star -lehden erikoishaastattelussa.

– Ja hieno juttu Red Bullilla on muuan herrasmies nimeltä Adrian Newey, joka on epäilemättä paras suunnittelija ja kilpa-autoinsinööri formula ykkösissä.

Nykyisin muun muassa tuomarina toimiva ex-kuski uskoo, että teknisten sääntöjen pysyessä ensi vuonna pääosin muuttumattomina, ratkaisevia muutoksia tallien välisessä kilpailukyvyssä ei ole odotettavissa.

– Lewis varmaankin toivoo, että näin ei ole. Mercedes työskentelee uuden auton kanssa, mutta heidän suorituskykynsä tänä vuonna ei ollut ainoastaan pettymys – se oli hyvin, hyvin heikko, Warwick töksäyttää.

– Minä toivon kipeästi, että Mercedes tulee olemaan kilpailukykyinen, mutta joko Lewis tietää jotain, mitä me emme tiedä, tai hän makaa öisin sängyllään miettien ”mitä minä olenkaan tehnyt!”.