Toro Rosson tallipäällikkö Franz Tost kertoo, että tällä viikolla jatkosopimuksensa varmistaneet Daniel Ricciardo ja Jean-Eric Vergne eivät ikinä olleet vaarassa menettää kisapaikkojaan tallissa. Kehittymisen varaa on ollut ja itävaltalainen toteaa, että ensimmäisen vuoden jälkeen olisi perin outoa, mikäli ei olisi.

– Totuus asiassa on, että me aioimme aina pitää Danielin ja Jean-Ericin kanssamme kaksi vuotta, koska vie aikaa totutella formula ykkösiin: oppia tuntemaan radat, oppia tuntemaan koko tiimi, Tost sanoi sarjan kotisivulla.

– Pitää muistaa, että nämä kaikki ovat erittäin nuoria jätkiä, joiden täytyy sisäistää paljon uusia asioita erittäin lyhyessä ajassa päästäkseen edes alkuun. On monia tekijöitä, jotka ovat täysin erilaisia suhteessa muihin luokkiin, joissa he ovat ajaneet aiemmin. Toisaalta ne tekijät, jotka he jo tuntevat, heidän on nostettava paljon korkeammalle tasolle.

Tallipäällikkö muistuttaa, että näihin tekijöihin ei kuulu pelkästään ajotekniset kysymykset, vaan ylipäätään koko F1-sirkuksen pyörittäminen omilta osin.

– Yllättäen heillä on neljä tai viisi insinööriä autonsa ympärillä vaatimassa tietoa, heidän täytyy osallistua sponsoritapahtumiin, heidän on oltava esiintymistaitoisia mediassa – kaikki se vie aikaa. Tämän vuoksi heille on annettava kaksi vuotta.

Tost lisää, että mitään alarajaa suoritustasolle ei ollut. Molemmat olisivat saaneet jatkaa vaikka kausi olisi osoittautunut pettymykseksi.

– Ei, mitään rajatasoa ei ollut ja olin aina valmis pitämään heidät kaksi vuotta, koska Red Bull ei olisi valinnut heitä alkuunkaan, elleivät he olisi osoittaneet oppimiskäyrää.

– Molemmat ovat voittaneet alemmissa sarjoissa mestaruuksia, joten vauhtigeeni on heillä olemassa kyllä. Se, miten he kehittyvät formula ykkösissä, nähdään kauden 2013 lopussa.