Red Bullin Sebastian Vettel on formula ykkösten maailmanmestari kaudella 2012, Brasilian dramaattisen GP:n päätyttyä McLarenin Jenson Buttonin voittoon. Toiseksi ajoi Ferrarin Fernando Alonso ja kolmanneksi hänen tallikaverinsa Felipe Massa.

Muut pistesijat menivät järjestyksessä Red Bullin Mark Webberille, Force Indian Nico Hülkenbergille, Vettelille, Mercedeksen Michael Schumacherille, Toro Rosson Jean-Eric Vergnelle, Sauberin Kamui Kobayashille sekä Lotuksen Kimi Räikköselle, joka kävi komeasti radan ulkopuolella kisan loppupuolella. Lewis Hamiltonin keskeytettyä kierroksella 55 Räikkönen piti kolmannen sijansa mestaruusarjassa.

Caterhamin Heikki Kovalainen oli 14:s. Tallikaveri Vitali Petrov puolestaan teki uskomattoman ja sijoittui 11:nneksi. Näin ollen Caterham otti kuin ottikin rahakkaan kymmenennen sijan valmistajien sarjassa.

Katastrofaalinen alku Vettelille

Draamaa nähtiin heti startissa Vettelin osuttua Bruno Sennan autoon ja tiputtua sijalle 22. Upeat ohittelut nostivat saksalaisen kuitenkin nopeasti takaisin kohti kärkeä. Toisaalta GP:tä merkkasi myös epävakaa sää, joka aiheutti ongelmia kuljettajien valitessa renkaita. Pääosa ajajista kävi kahdesti varikolla jo ensimmäisellä puoliskolla kisaa, mitä helpotti myös kierroksella 23 radalle tullut turva-auto.

Turva-auton lähdettyä radalta aiemmin kolmantena ollut Hamilton nousi pian toiseksi Buttonin ohi, vain kerran pysähtyneen Hülkenbergin pitäessä kärkipaikkaa. Ero kärkikaksikon välillä alkoi kuitenkin lyhentyä kierros kierrokselta.

Hamilton otti lopulta johdon kierroksella 48 Hülkenbergin spinnattua. Saksalainen onnistui pitämään autonsa radalla ja jatkoi toisena.

Kierroksella 55 kaksikko kuitenkin törmäili keskenään, mikä johti rangaistukseen Force India -kuljettajalle. Hamilton puolestaan keskeytti. Kärkeen nousi Button, toiseksi Massa ja Alonso kolmanneksi. Brassi antoi luonnollisesti sijoituksensa tallikaverilleen hieman myöhemmin. Vettel oli tässä vaiheessa seitsemäs.

Muutamia kierroksia myöhemmin Vettel ohitti Schumacherin sijalle 6, jolla myös ajoi maaliin. Alonson sijoituttua toiseksi mestaruusjuhlat Red Bull -kuljettajalle olivat valmiit.

Keskeytykset: Sergio Perez, Bruno Senna, Pastor Maldonado, Romain Grosjean, Lewis Hamilton, Paul di Resta