McLaren-kuljettaja Lewis Hamiltonin annettua potkut managerinaan toimineelle isälleen Anthonylle vuonna 2010, kaksikon suhteesta on kirjoitettu mediassa paljon.

Anthony Hamilton on nyt vihjannut BBC:n tuoreessa Chequered Flag Formula 1 -podcast-lähetyksessä, että paitsi työsuhteen katkeaminen, myös hänen poikansa siirtyminen Mercedekselle ensi kaudella on osoitus hänen tarpeestaan ”lentää pois pesästä”.

– Oikeastaan kyse ei ole ollut niinkään siitä, että en ole ollut enää osa järjestelyä, vaan enemmänkin siitä, että Lewis on tarvinnut oman tilansa ja Lewisilla tulee olemaan oma tilansa ensi vuonna. Näinhän se lasten kanssa on, vai mitä?, isä-Hamilton sanoi.

– Valitettava juttu nuorille kuljettajille on, että heillä ei ole mahdollisuutta käydä läpi uhmaikää. Olen ollut onnekas – tai kenties epäonninen, en ole varma – että yksikään lapsistani ei ole kokenut vaikeita teinivuosia.

– Kun on kilpa-ajaja, karting-ajaja tai formula-ajaja, aikaa ei ole ajautua ulos raiteilta – niillä on pysyttävä. On siis ollut mielenkiintoista.

Isän ja pojan suhde on vakaalla pohjalla, Anthony vakuuttaa.

– Mutta perhe on hyvässä sovussa kuten aina olemme olleet ja me kaikki olemme kasvaneet elämissämme.