Williams-tallin kisapuolen johtaja Mark Gillan kehuu tuoreessa BBC Sportin haastattelussa Valtteri Bottasin maasta taivaaseen. Williams-pomo kuvailee häntä ”poikkeukselliseksi lahjakkuudeksi”.

– Hän ei ole tehnyt virhettäkään, mikä on todellakin erittäin vaikuttavaa. Hän on erittäin nopea, erittäin ammattimainen, erittäin ahkera ja hänen päässään on hyvät aivot, Gillan listaa.

– Ja hänen [tekninen] palautteensa on sellaista, että hän ei sano kovinkaan paljon, mutta se, mitä hän sanoo, on hyvin tiivistä ja osoitettu juuri sinne mihin toivotkin. Tulee vastattua, että ”joo, pitää paikkansa”.

Bottas itse sanoo olevansa tyytyväinen ensimmäiseen F1-vuoteensa varakuljettajana. Kierroksella erittäin nopean Pastor Maldonadon vauhtiin pystyminen alusta alkaen on ollut iso yllätys.

– On mennyt aika hyvin. Olen saavuttanut tavoitteitani. Ennen kauden alkua sanoin itselleni, että minun ei tarvitse olla heti nopeampi kuin Pastor, ei missään nimessä, koska hän oli ajanut jo monta kisaa ja hänellä oli kilometrejä alla, Bottas muistelee.

Ainoa este, kolmoskuski myöntää, on rahoitus, joka ei vastaa sen enempää Maldonadon kuin Bruno Sennankaan sponsoritukia. Sikäli kun muiden tuomat rahakasat eivät nouse esteeksi kisapaikalle, tavoitteet ovat niin korkealla kuin mahdollista.

– Minä todella toivon, että talli näkee, että minulla voi olla hieno tulevaisuus heidän kanssaan, koska minun tavoitteeni ei ole vain päästä formula ykkösiin. Minä haluan olla jonain päivänä maailmanmestari.