Williamsin nykyinen toimitusjohtaja Toto Wolff tunnetaan Valtteri Bottasin tukijana. Itävaltalainen kertoo uusimmassa Flying Lap -verkkolähetyksessä miten yhteistyö lähti alun alkaen liikkeelle nastolalaisen kanssa.

– Olin auttanut muitakin nuoria kuljettajia ennen Valtteria, koska minusta en ikinä itse saanut sellaista tukea ollessani nuori kilpa-ajaja. Mutta lopetin sen [auttamisen], koska koin tiettyjä epämiellyttäviä tapahtumia, ex-kuski kertoo.

Vuosina 2007 ja 2008 Bottas ajoi Formula Renault 2.0 NEC -sarjaa ja jälkimmäisenä vuonna voitti mestaruuden ylivoimaisesti. Wolff kertoo olleensa aluksi lievästi vastahakoinen mentorointitehtävien suhteen.

– Yhtenä päivänä ystäväni, jolla on Formula Renault -talli, soitti minulle ja sanoi, että täällä olisi todella erityinen poika ja minun tulisi puhua hänen kanssaan. Sanoin, että en oikeastaan halua tehdä sitä enää, Wolff jatkoi.

– Mutta Valtteri kävi luonani ja pyysi neuvoja. Minä annoin neuvoja ja puoli vuotta myöhemmin se sama ystäväni tuli tapaamaan minua ja kertoi, että Valtteri on juuri voittanut kaksi ensimmäistä Formula Renault -kisaa Saksassa. Tämä ei ollut yllätys, mutta se oli, että hän voitti melkein 30 sekunnilla! Ajattelin silloin, että ehkä tein virheen, kun en osallistunut.

-Puhuin [manageri] Didier Cotonin, Mikan (Häkkinen) sekä itävaltalaisen ystäväni kanssa ja me päätimme tukea Valtteria sijoittajina. Hän on erittäin fiksu; hänelle on oma päänsä ja tietää mitä tehdä, joten meidän roolimme on antaa vain ohjausta.