Marussian F1-tallin toimitusjohtaja Graeme Lowdon pitää V6-moottoriuudistusta vakavana uhkana sarjan pienemmille talleille. Uudet moottorit ovat ainakin aluksi radikaalisti nykyisiä moottoreita kalliimpia.

– Minusta se on potentiaalisesti yksi suurimmista uhista suurelle joukolle talleja sarjassa, ja näin ei pitäisi olla, Lowdon sanoo F1-kommentaattori James Allenin lokakuun podcast-lähetyksessä.

– Uusien askeleiden ottaminen on hyväksi lajille – täytyy olla innovatiivinen, täytyy olla ajankohtainen, se on ihan selvä asia. Mutta sellaiset asiat on tehtävä kestävällä pohjalla.

Marussia-pomo totesi, että kilpailua ei tule ratkaista tallien pankkitilien saldolla kauden alussa ja lisäsi, että moottorin tyyppi on joka tapauksessa epäolennainen kysymys.

– En usko, että monillekaan faneille on lopulta tärkeää, onko moottori veenelonen, vitonen, kutonen, seiska, kasi, ysi tai kymppi – kuka välittää? Moottorin on oltava nopea, sen on tehtävä melua ja mielellään oltava luontoystävällinen.

Moottoriuudistuksen lykkääminen puhumattakaan peruuttamisesta ei ole helppo kysymys, sillä eritoten Mercedes ja Renault pitävät uudistusta tarpeellisena muutoksena, jotta formula ykköset pysyvät autovalmistajille tarkoituksenmukaisena toimintona. Toisaalta myös moottoreiden kehitykseen on jo allokoitu resursseja.