Felipe Massa pääsi torstaina selvittämään Intiassa syitä hänen jatkolleen Ferrari-tallissa. Kausi on ollut hänen heikoin koskaan, parin edellisen kisan lupaavia esityksiä lukuunottamatta.

31-vuotias paljasti nyt, että ennen vahvemman kautensa alkua, sydämessä oli huoli tallipaikasta Maranellon leivissä, mikä vaati myös muiden vaihtoehtojen harkintaa.

– Kyllä, oli hetkiä, jolloin olin huolissani, mutta kun asiat alkoivat sujua, olin hyvin rauhallinen siitä, mitä tulisi tapahtumaan. Katselin tilannetta muissakin talleissa, mutta en missään vaiheessa käynyt mitään sellaista, mitä voisi kutsua todellisiksi neuvotteluiksi niiden kanssa, sillä halusin aina pysyä täällä, Massa sanoi tallin kotisivun mukaan.

Sopimus allekirjoitettiin lopulta sen jälkeen, kun brassi tapasi Ferrarin pääjohtajan Luca di Montezemolon kahden kesken.

– Me juttelimme monista asioista. Olin yksin hänen kanssaan ja muistelimme menneitä vuosia, sekä huonoja että hyviä, ja puhuimme tulevaisuudesta kuten niin usein aiemminkin. Lopulta kaikki päätettiin sinä päivänä.

– Miksi Ferrari päätti jatkaa sopimustani? Te toimittajatkin tunnette minut hyvin ja itse tiedän, mitä minä voin tehdä.

– Pystyn hyvään työhön, tiedän kuinka saan kokoon kaikki eri ominaisuuteni aina ajamisesta työskentelyyn tallin kanssa, auton kanssa ja niin edelleen. Sillä tavalla olen pystynyt nauttimaan olostani ja voittamaan ne kisat, jotka voitin. Olen varma, että jos teen sen uudestaan, tulokset tulevat kyllä.