Mercedes-siirtohuhuissa pyörivän Lewis Hamiltonin nykyinen manageriyhtiö XIX ei painosta häntä tekemään huonoa päätöstä uransa jatkon kannalta, vakuuttaa nimetön lähde brittiläiselle Telegraph-lehdelle.

Yhtiö tunnetaan lähinnä viihdejulkkisten manageritehtävien hoitamisesta, mikä on aiheuttanut viime vuonna alkaneen kumppanuuden alusta lähtien kysymyksiä sen suotuisuudesta McLaren-kuskille.

Kuten useissa yhteyksissä on mainittu, Mercedes-tallin kerrotaan tarjoavan Hamiltonille sekä McLarenia enemmän rahaa että vapauksia sponsoreiden valinnassa ja rahastuksessa.

Auton kilpailukyvyn osalta McLaren, joka on voittanut enemmän osakilpailuita kuin mikään muu talli sitten Hamiltonin uran alun 2007, kuitenkin lienee selkeästi turvallisempi vaihtoehto kuin Mercedes, jonka vyön alle voittoja on kertynyt ainoastaan yksi sitten tallin alun 2010.

– Ei ole mitään mahdollisuutta, että XIX painostaisi Lewisia tekemään päätöksen, joka olisi vahingollista hänen uralleen, manageriyhtiötä lähellä oleva lähde sanoi.

– Kaikkein tärkeintä Lewisille juuri nyt on voittaa lisää maailmanmestaruuksia – ja se on kaikkein tärkeintä myös Simonille (Fuller, yhtiön omistaja). Hän haluaa Lewisin olevan niin menestyksekäs kuin hän vain voi olla radalla, kuten myös sen ulkopuolella.

Lähde sanoo, että päätökset uran jatkosta tekee viime kädessä nykyinen McLaren-kuljettaja itse, vaikka neuvotteluita käykin manageritiimi.

– Kaikelle sille [menestykselle] on rutkasti aikaa. Simonilla on pitkäntähtäimen näkökulma Lewisin uraan. Tämä päätös on Lewisin, ja Lewisin yksin. Sataprosenttisesti.