Matias Laine ajoi uransa ensimmäiseen voittoon formula GP3 –sarjan osakilpailussa Belgian Spassa sunnuntaina. Neljännestä lähtöruudusta startannut Laine otti loistavan startin ja nousi jo ensimmäisessä mutkassa johtopaikalle. Joensuulainen MW Arden –tallin kuljettaja hallisti kisaa täydellisesti kärkipaikalta ruutulipulle saakka.

– Mahtavaltahan tämä tuntuu. Onnistuin taas lähdössä ja sen jälkeen pystyin kontrolloimaan kisaa hyvin. Pystyin vetämään kylmillä renkailla heti riittävän raon muihin. Sain tallilta radion kautta tietoa mitä takana tapahtuu ja säätelin sen mukaan vauhtia. Auto toimi loistavasti, siitä kiitos tiimille, Laine sanoi kotisivullaan.

Kisan toiseksi ajoi Antonio Felix da Costa ja kolmanneksi Conor Daly. Aaro Vainio joutui kolariin ja jäi pisteittä. Ilman pisteitä jäi myös sarjaa johtava Mitch Evans.

22-vuotias Laine pääsi nousemaan korkeimmalle pallille ensimmäistä kertaa GP3 –urallaan. Aiemmin kaudella Laine on ottanut kolmossijat Barcelonassa ja Valenciassa.

Maamme–laulu nosti tunteet pintaan Spassa

– Kyllä Maamme –laulu tuntui syvällä ja nosti mieleen monia tapahtumia viime vuodeltakin. Vähän vaikea on tunteita kuvailla. On tämä hieno juttu myös koko taustajoukolleni, Laine kertoi.

Kilpailun ratkaisu nähtiin jo lähdössä, kun Laine näytti tavaramerkkiään eli huippuhyvää starttia. Myös lauantain kilpailussa Laine otti kärkipaikan jo lähtösuoralla.

– Jotenkin startit ovat onnistuneet loistavasi. En osaa niitä sen tarkemmin selittää. Ehkä muut sitten jännittävät liikaa punaisten valojen palaessa, Laine arveli.

Laine sai Spasta kipeästi kaipaamiaan lisäpisteitä, joiden avulla tuntuma sarjan viiden joukossa säilyy.

– Vähän harmittaa, että voitto tuli vasta nyt. Erityisesti omissa pisteissä kostautuu Monacon epäonnistumiset, mutta virheistä on taas opittu ja Monzaan lähdetään taas alusta, mutta voitto mielessä. Nyt iloitaan tästä tämä päivä ja huomenna sitten katse tulevaan viikonloppuun, Laine totesi.

Formula GP3 –sarjan viimeinen osakilpailu ajetaan viikon kuluttua Monzan radalla Italiassa.