1990-luvulla vaikuttanut entinen F1-kuski Karl Wendlinger kertoo Itävallan televisiossa yllättyneensä Kimi Räikkösen paluun onnistumisesta. Muun muassa Sauberilla ajanut 43-vuotias pitää Lotus-kuskia jopa mestaruushaastajana.

– Kimin suoritukset ovat erittäin korkealla tasolla. On vaikea uskoa, että hän pystyi palaamaan tällaiseen iskuun kahden vuoden jälkeen. Hänellä on erittäin korkea kisavauhti ja on ollut useamman kerran palkinnoilla. Hän taistelee joka kisassa voitosta ja uskon hänen voivan pystyä siihen vielä, itävaltalainen sanoo ServusTV:ssä.

– Hän ei anna periksi ennen kauden loppua. Minusta hän on yksi viidestä kuljettajasta, jotka kilpailevat mestaruudesta, Wenlinger jatkoi.

”Hänen elämänsä on perin normaalia”

Wendlinger arvelee, että Jäämiehen imago ylenpalttiseen juhlintaan taipuvaisena ihmisenä saattaa olla osin liioittelua.

– Kimistä ei tullut sattumalta vuoden 2007 maailmanmestari, sillä häntä pidetään yhtenä lahjakkaimmista kuljettajista autourheilussa.

– Aiemmin häntä kritisoitiin epäterveellisistä elintavoista, mutta sellaisten kuljettajien, jotka taistelevat Unkarin kuumuudessa viimeiselle kierroselle, täytyy olla hyvässä fyysisessä kunnossa. Hänen elämänsä on perin normaalia ja tänä vuonna Räikkönen odottaa suurta menestystä.